Særlig sensitive tømmermænd

I går var jeg helt brugt. Jeg følte, jeg gik rundt i en boble hele dagen. Og jeg ved godt hvorfor. Det lyder måske åbenlyst, men jeg skal ikke ret langt tilbage i tiden, før jeg ikke kunne regne ud, hvor få begivenheder der skulle til at køre mig ned. Og jeg ville da slet ikke have regnet det ud, når nu de begivenheder, er noget, jeg føler lader mig op og gør mig glad.

Onsdag havde jeg 4 aftaler. Jeg skulle til min fantastiske fysioterapeut om formiddagen, og det altid godt og rart. Jeg holder af at snakke med ham, og han fikser altid lige det, som jeg trænger til. Senere kom min skønne veninde Nina til frokost. Ikke noget særligt, og ikke ret længe, men rigtig hyggeligt. Så sidst på eftermiddagen var jeg til forældrerådsmøde. Jeg har det fint med at være i forældrerådet nu på 3. år. Jeg stopper til sommer, når mine unger starter i skole, men jeg har haft det ok med det. Og mødet i onsdags var rigtig fint.

Direkte derefter skulle jeg mødes med min savnede veninde Trine til kaffe. Det blev selvfølgelig alt for sent, så jeg sov først omkring midnat. Og torsdag morgen var selvfølgelig lige den morgen, hvor jeg skulle høre Benjamins vækkeur kl. 5.45!!

Så jeg var træt i går. Og selvom alle de 4 ting er noget, der giver mig noget, noget jeg gerne vil osv., så kostede det mig det meste af en dag i går. Jeg fik da lavet, det meste af jeg skulle, men det var i nedsat tempo, og jeg sukkede en del undervejs.

Der er selvfølgelig ikke noget udsædvaneligt i, at man er træt, når man har fået 2 timers søvn mindre end man plejer. Men jeg vil vove den påstand, at mange mennesker kan lægge trætheden fra sig for en stund. Måske bare være ekstra trætte om aftenen efter arbejde. Sådan er det ikke for mig. Jeg bruger enormt mange kræfter på at have 4 aftaler på en dag. Hver for sig giver de mig noget, der er ikke noget af det, jeg havde lyst til at vælge fra, men jeg er dog blevet så klog på mig selv, at jeg godt vidste, jeg ville være smadret dagen efter. Man kan sammenligne det lidt med tømmermænd, det kender de fleste til. Jeg bliver så fyldt op af indtryk og mennesker, at jeg kommer i en tømmermænd lignende tilstand. Hvis man drikker et enkelt glas vin, eller en enkelt øl, så mærker man det næppe ret meget dagen efter, men 4 øl eller 4 glas vin ville i den grad give mig tømmermænd.

Og uanset hvor meget eller lidt man sover efter en aften med for meget alkohol, så mærkes det dagen efter. Og uanset hvor meget jeg havde sovet efter sådan en 4 aftalers dag, så ville jeg mærke det dagen efter. Og ligesom man ved, at “drikker jeg det her antal genstande, så kommer det til at koste mig i morgen, men jeg gør det alligevel, for jeg ved, jeg får en skide sjov aften i aften”, så ved jeg også, at sådan en dag som i onsdags kommer til at koste mig dagen efter, men jeg gør det alligevel, for jeg havde en god dag.

Kunsten for mig er, at vælge, nu hvor jeg er i stand til at vælge. Nogle gange så er der selvfølgelig ikke mulighed for at have den luksus at vælge som man vil, men det er en vigtig ting, at have med i sine overvejelser, at selvom de ting, man vælger til, er noget man bliver glad af og bliver fyldt op af, så kan det have en konsekvens.

First World problems, er der måske nogle der sidder og tænker. Og ja, det er det absolut. Men når nu det er her vi er, og når nu, man kan blive mere bevidst om, at optimere sig selv, få mest ud af sin tid, og få større overblik over, hvem man er, og hvordan man reagerer, så tager jeg det med.

Og nu vi snakker om alkohol….

shityounot

God weekend!

2 tanker om "Særlig sensitive tømmermænd"

  1. Stine

    Spot on! Kender det alt for godt. Jeg er blevet bevidst om det, men synes stadig det kan være svært at prioritere, selvom jeg godt ved, at det vil koste på energi-kontoen senere. Men, så længe det er rare aftaler der giver minus, så er det mere ok. Det er straks noget andet når man får fyldt op med de rigtig drænende og kedelige aftaler. Man bliver ved bedre… :-)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>