Ryd op i dit rod – gør du det?

For mange ting eller for lidt plads, det er spørgsmålet. Måske er det et sted midt i mellem, men vi har afgjort for mange ting. Og de ting vi har, er for uorganiseret. Jeg er ikke god til at regne ud, hvad der er den bedste måde at opbevare mine ting på. Og HVIS jeg så regner det ud, så er det oftest noget, jeg skal ud og investere penge i, og det er jeg ikke altid villig til.

Men hvis jeg tænker den lidt videre. Nr. 1 problem med rod for mig, er at det dræner mig. Rod suger energien ud af mig. Rod kan få mig til at gå helt i stå. Jeg bliver fysisk træt, og sukker en hel masse, når der er for meget rod. Og hvis jeg bliver så drænet af det, så er jeg nok ikke den optimale tilstand til at få nye idéer, være kreativ og dermed tjene flere penge? Måske kan det i virkeligheden godt betale sig, at investere nogle penge i, at få orden på sine sager, hvis det i sidste ende resulterer i mere energi og øget indtjening?

Hvad er det så, jeg skal skille mig af med? Hvad hvis nu, jeg får brug for det en dag? Ja, hvor mange ting siger man ikke det om, og så går der 12 år, og jeg fik stadig ikke brug for det. Jeg har faktisk rigtig mange ting, jeg ikke bruger, ting som ungerne ikke bruger, ting som B ikke bruger. Jeg kunne jo også sælge det? Men så ender jeg ofte med at bruge en masse tid på at have noget til salg, som sjældent bliver solgt. Så står det i en bunke og venter. Så tænker jeg, at jeg kan give det væk, men så kender jeg egentlig ingen, som har brug for det jeg har.

Økonomi spiller også ind ja undskyldningerne er mange Hvis jeg har ting liggende, som har kostet mere end, hvad jeg synes er rimeligt at give væk, så bliver jeg ved at holde på det. Det er simpelthen så tåbeligt, for det bidrager med intet i mit liv længere, tvært imod, det dræner mig jo. Er det mon noget med, at jeg er vokset op i en meget stram økonomi, min mor knoklede for hver en krone, og der var kun lige nok, og nogle gange var der faktisk ikke. Det var fantastisk at få nyt, og det var sjældent, vi smed noget ud. Det har jeg nok taget med mig, men det gavner mig ikke nu. Det bidrager bare til, at jeg har langt flere ting, end jeg skal bruge.

Så er der de ting, der minder mig om noget. Dem er jeg altså virkelig splittet over. Jeg bliver jo ikke yngre, og hvis jeg gennem hele livet skal samle på ting, som minder mig om noget, så ender jeg jo med at drukne i ting. Kunne jeg mon finde en anden løsning? Behøver jeg virkelig have alle de minder stående i form af ting? Jeg bryder mig slet ikke om nips, og har faktisk ikke så meget af det, men alligevel, så er der mange mindeting, som jeg ikke har lyst til at give slip på. Jeg tror bare ikke, det er den rigtige vej frem. Jeg mener, jeg læste i “Ryd op i dit rod med feng shui” at det var en idé, at tage et billede af de ting, og så skaffe sig af med dem. Jeg ved ikke lige, om jeg synes, det er løsningen?

Så er der de ting, som er gået i stykker. Ting, der venter på at blive repareret. Ting, som ikke kan repareres, og egentlig er det møg irriterende, men ligefrem at smide dem ud? F.eks. en af mine cow parade køer, den smukke, der hedder de fire årstider. Den er snublet et par gange, og den mangler nu to horn og et øre. Jeg har muligvis hornene liggende på et hemmeligt sted, øret er vist væk. Får jeg nogensinde limet den sammen? Skal jeg finde skønheden i koen uden horn? Resten af den er jo stadig så fin, men det irriterer mig, at den står og ser ødelagt ud. Det var en gave fra min mor, og jeg er glad for den. Ville du smide den ud?

Så er der fejlkøb. De der ting, der aldrig er blevet brugt, som var en god idé i butikken, men knap så god, da det først kom ind i huset. Det skal jeg jo også af med på en måde. Tøj hører især til i den her kategori. Jeg har virkelig fået ryddet ud i mit tøj for et par måneder siden, faktisk så meget, at jeg næsten ikke har noget tilbage. Det var også derfor, jeg måtte i Vero Moda, for bunken med sommertøj kan faktisk ikke en gang kaldes en bunke længere. Så noget kan jeg åbenbart rydde ud i, men jeg synes, fejlkøb er svært. Igen kommer der noget økonomi ind i det ikke? Men hvad gavn har jeg af det, når det ikke bliver brugt, men bare fylder og dræner? Ingen, absolut ingen.

Jeg kan bare ikke smide gode brugbare og fine ting ud! Det er stik imod min natur! Jeg orker ikke bruge tid på at tage billeder af ting og lægge på nettet for enten at sælge eller give det væk. Det kræver SÅ meget, og ofte er der ikke de store reaktioner alligevel.

Har du løsningen? Jeg vil gerne af med mine ting, og jeg vil gerne, de havner et sted, hvor de bliver brugt af andre.

Har du ryddet op? Har du styr på det med opbevaring? Bliver du også drænet af rod? Lad mig endelig høre, hvis du har nogle gode tips til at skille sig af med ting.

ryd op

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>