Grounded, se filmen om jordens egen helbredende kraft.

Jeg så en filmen Grounded på FMTV i går, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg søgte på traileren for at vise jer den, og fandt ud af, at man kan se hele filmen ganske gratis på youtube. Hey, hvor heldig kan man være? Den slags kan man da ikke sige nej til vel?

Den handler om en National Geographic fotograf fra Alaska, der hører om en teknik til et bedre helbred, der hedder grounding. Han går og summer lidt på det, og tænker så, at der vel ikke kan ske noget ved at prøve det. Det viser sig, at have en fantastisk effekt på ham og de mennesker i hans lokalsamfund, som han introducerer det for.

I bund og grund handler det om den fysiske kontakt til jorden, hud mod jord. Og jeg ved, at for nogen, vil det lyde helt hokus pokus agtigt, alt for hippie, men nej, jeg synes, det giver fuldstændig krystalklar mening og desuden dokumenteres teknikken også på fineste vis undervejs.

Tænk, hvis en af nøglerne til et godt helbred, var lige for næsen af os, vi har bare glemt at bruge det? Vi er blevet så fanget i vores egen klogskab, at vi har glemt årtusinders visdom? For det her er slet ikke nogen ny teknik, vi har bare glemt den.

Er vi enige om, at vi ikke stiller spørgsmålstegn ved månens effekt på jorden? Ved solens effekt på jorden? Det opfatter vi som videnskab, det er dokumenteret, dermed fakta, ikke? Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved højvande og lavvande vel? Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved tyngdekraften, selvom vi ikke kan se den vel?

Hvorfor mon vi ikke helt logisk tænker, at vores egen planet, der som den eneste er så udviklet som vores, ikke har en særlig kraft i jorden? Prøv lige at tænke over det et øjeblik. Det er på lige præcis vores planet, der vokser træer og planter, dyr og mennesker. Der er liv overalt. Og vi, de kloge mennesker er de eneste, der har mistet kontakten til jorden. Vi bor i huse og lejligheder, vi går med sko på, vi træder på alfalten, vi går ikke ved siden af den snævre sti, hvis vi sætter os på græsset, er det på et tæppe. Hvor meget rører vi egentlig jorden? Hud mod hud? Jeg vil vove den påstand, at det ikke er ret meget for det gennemsnitlige menneske.

De fleste børn gør det, mens de er små, hvis de får lov. Mine egne børn, især Ronja, elsker bare fødder og jeg lader dem stort set altid rende uden sko, hvis de vil det. Men selvom de har bare fødder, så rører de langt mere asfalt end jord. Og hele den kolde sæson er de pakket ind i sko med plastiksåler, der afskærmer dem for al kontakt til jorden. Efter jeg har set Grounded, vil jeg være opmærksom på det, både for børnene og jeg.

Jeg kommer lige i tanke om en lille dreng, Alexander, der gik i en vuggestue, jeg arbejde i som helt ung. Hans mor sagde altid om sommeren, at han skulle have bare tæer på legepladsen. Personalet (mig selv inklusiv) forstod det ikke, for vi lærer jo, at det kan være farligt, at gå uden sko. Man kan træde i en hveps, man kan komme til skade og en masse andre farlige ting. Men hvad kan der ske ved, at vi hele tiden pakker fødderne ind? Det har vi glemt, for vi kan ikke se det. Men i Grounded så de det, og jeg håber, du vil se med.

Jeg rører ikke jorden ret meget med bar hud. Gør du? Hvis du ser filmen, så giv mig endelig en kommentar om dine tanker, det vil jeg rigtig gerne høre om. God fornøjelse.

2 tanker om "Grounded, se filmen om jordens egen helbredende kraft."

 1. Vikki

  Det lyder simpelthen så smukt, Rikke :-)
  Jeg har jo fået gigt i en tå i foråret, så jeg render rundt med bare tæer næsten hele tiden – også udenfor og på græsset og i sand og jord. Men jeg tror jeg vil øve mig i ikke at være bange for jorden! Sidde i græs uden tæppe osv. Tankevækkende :-)

  Svar
 2. Rikke Forfatter

  Jeg synes virkelig, det var en tankevækkende film, og på en måde så logisk. Jeg sidder tilbage med følelsen af, at være gået glip af en hel verden, der lå lige for mine fødder :)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>