Rod – en årsag til skriveblokering og manglende energi

rod på kontoret rod på kontoret rod på kontoret rod på kontoret rod på kontoret

Allerede i går aftes kunne jeg slet ikke samle tankerne om, hvad jeg skulle skrive om i dag. Der dukkede ikke rigtig noget op, og når jeg så synes, nu kom der noget, så kom der alligevel ikke noget ud af det. Jeg spurgte endda om idéer udefra, men Jane havde selv problemer med at finde på noget, så der var ikke noget at hente. Det problem fik hun åbenbart løst, der er i hvert fald nyt spændende indlæg på bloggen. Jeg lå vågen fra kl. 4.50 (der ringer Benjamins vækkeur) og tænkte på det, og det begyndte at gå mig på! Hvorfor kunne jeg ikke finde på noget?

Her til morgen, da jeg havde fulgt ungerne i skole, tændte jeg min computer, og fandt et par inspirationslister på Pinterest, som jeg har taget i brug før, når det kneb med idéerne. Det virkede ikke. Så fandt jeg et par nye lister, jeg ikke havde prøvet før, men de virkede heller ikke. Så skrev jeg til Benjamin og spurgte, det KUNNE jo være, han lige havde noget i ærmet, jeg kunne bruge. Men nej, heller ikke her var der gevinst.

Så mens jeg sad der og blev mere og mere irriteret, lænede jeg mig tilbage og kiggede på mit bord (!!)  Pludselig opdagede jeg, hvordan det så ud. Hold nu op, hvor var det pludselig blevet rodet! Det er min arbejdsplads for pokker, hvordan kan jeg lade det se sådan ud? Det signalerer ikke ligefrem respekt for eget arbejde vel? Sådan ville jeg aldrig lade min arbejdsplads ende med at se ud, hvis jeg sad og arbejdede med andre ved min side håber jeg!

Gulvet så egentlig heller ikke for smart ud. Bordet var åbenart optaget, og gulvet blev taget i brug? “Jeg lægger lige mappen her, for jeg har lige en god idé, jeg lige skal skrive eller sy, og der er lige noget arbejde, jeg skal nå, så jeg sætter den på plads i morgen”

Mmm, klart!! Det har jeg vist bildt mig selv ind for mange uger dage i træk. Og mon ikke rodet kunne bidrage til de manglende idéer, og de blokeringer jeg har haft i arbejdet den sidste uges tid? Jeg har et ret stort projekt i gang for tiden, og jeg har virkelig svært ved at samle mig om det og bare give det en skalle, og det er da klart, når jeg sidder med rod til op over ørerne!? Der var ikke ret meget god feng shui over min arbejdsplads, lige dér!

Og hvor er det dog latterligt, at jeg ignorerede det så længe, for det tog mig faktisk under en time, så var hele rummet ryddet, støvsuget og vasket. Den time er hurtigt tjent ind i den effektivitet og energi, jeg får af at sidde i et ryddet og rent rum håber jeg.

Desuden fik jeg noget at skrive om, og det er var jo ikke så tosset endda!

2 tanker om "Rod – en årsag til skriveblokering og manglende energi"

    1. Rikke Forfatter

      Lige præcis. Og havde jeg fundet på noget, så havde jeg ikke fået ryddet op, så mon ikke der var en mening med det hele :)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>