Lækker 3 farvet morgenmadssalat med broccoli, radiser og blåbær

broccolisalat

Jeg er lidt udfordret på morgenmadsfronten for tiden. Der er ikke ret meget, jeg har lyst til. Jeg prøver at gemme mine æg til frokost, og jeg holder så vidt muligt en pause fra mælkeprodukter i store mængder, så den græske yoghurt er røget på køl for et stykke tid siden. Det er ved at være på den tid af året, hvor jeg gerne vil have noget varmt, men jeg har ikke helt fundet ud af hvad, endnu.

Så, nu spiser jeg salat. Så er dagen ligesom skudt i gang med en ordentlig omgang rå grøntsager, og det kan ingen vel have indvendinger mod? Den her salat tog 6-7 minutter at lave, og den kan sagtens laves aftenen i forvejen, og så er det bare at tage den ud af køleskabet om morgenen. Den kan selvfølgelig bruges til alle dagens måltider, den eneste grund til, jeg kalder den morgenmadssalat er, at jeg har spist den om morgenen, og så synes jeg morgenmadssalat er et dejligt ord.

Lækker 3 farvet salat:

1/2 broccoli i små buketter

1 håndfuld revet  og hakket gulerod og æble (fordi det havde jeg på køl fra i går)

5 radiser skåret i skiver

1 håndfuld blåbær

pinjekerner

Dressing:

2 store tsk. god mayonaise

3 tsk. creme fraiche 38%

1 spsk. sød chili

salt

Rist pinjekernerne gyldne og stil dem til side. Bland broccoli, gulerødder og radiser. Rør dressingen sammen, hæld den over broccolien og drys med blåbær og pinjekerner på toppen. Det var det. Nemt ikke?

Der er så mange gode grunde til at starte dagen med grøntsager, og jeg kan faktisk ikke komme i tanke om en eneste grund til at lade være?

Hvad tænker du om en stor portion grøntsager til morgenmad?

3 tanker om "Lækker 3 farvet morgenmadssalat med broccoli, radiser og blåbær"

 1. louise

  Mega lækker salat :) Bare lige et par spørgsmål ?? Hvor ikke bare ren mayo i dressingen og undgå cremefraichen? Og bare af nysgerrighed , hvad oplever du af fordele og ulemper ved mælkeprodukter ud/ind i kosten. God dag herfra <3

  Svar
  1. Rikke Forfatter

   Tak :)

   Jamen egentlig bare fordi jeg ikke lige havde lyst til ren mayo smag, og jeg har en creme fraiche der skal bruges :)

   Fordele og ulemper…bum bum…jeg ved det ikke helt, jeg har på en måde bare mistet lysten til mælkeprodukter i det omgang jeg spiste dem tidligere. Og da jeg så læste om doshaer og fandt frem til mit primære dosha og der stod jeg skal holde mig fra hvede og mælkeprodukter gav det bare rigtig meget mening for mig :) det er ikke udelukket fra min kost, men spiller i langt højere grad en birolle end tidligere. Så, fordele og ulemper har ikke haft så stor betydning, jeg tror bare ikke, de gør mig ret meget godt :) (sagde hende med creme fraiche i dressingen)

   Svar
   1. louise

    ha ha tak for svar var bare lige nysgerrig på det. Men hvis du virkelig ike føler at de gør noget godt for dig, så er jeg sikker på at det er rigtigt…

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>